Den skapande människan – utopiska tankar

Under dagens gympass lyssnade jag på sociologen Lasse Ekstrand som på ett lågmält och eftertänksamt sätt pratade om medborgarlön. Om en annan syn på vår sociala ideal än den som styr i dagens marknadsfundamentalistiska samhälle där den som inte arbetar inte heller skall äta.

Ekstrand pratar om medborgarlön som en möjlig ekonomisk modell, fram växer en möjlig utopi, ett annat sätt att värdera vad som är arbete och vad som skapar ett socialt levande samhälle där alla har ett värde, oavsett förmågan att arbeta.

Väl värt att lyssna på i dessa valfläsk och skattelättnadstider!

Den skapande människan – Tendens | Sveriges Radio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s