Allt mitt är INTE automatiskt ditt !

Kommenterade Joakim Jardenbergs inlägg om SVT – ”Allt vårt är ditt” på Newsmill – borde kanske ha varit ännu tydligare och skrivit att allt mitt INTE automatiskt blir ditt ! — här texten —
”Om Jardenbergs jubel gäller den ”Klass 1 A Open” ide som SVT presenterade på Moving Images 2010 och rättigheterna till det material som produceras inom de ramarna – är det en kreativ ide som kan ge upphov till både egna dokumentärer och program.
Om jublet däremot gäller rättigheter till allt nyhetsmaterial, filmmaterial och annat som produceras inom ramen för SVT – är det ett ganska enfaldigt jubel. Att som J skriver ”Egenproducerat, gemensamfinanisierat material tillhör rimligen oss alla. Argument däremot ekar tomma och i de fall man faktiskt tagit diskussionen har det varit med märkbart plågad argumentation.” – är som att säga att vi kan gå in till ÖB och begära ut en kanonbåt och sänka Ship to Gaza med. Bara för att svenska skattemedel betalat den. Jag bjuder gärna på den plågsamma argumentationen !
Public service bolagen skall självklart försvara upphovsrätten och respektera avtal som existerar kring konstnärligt och egenproducerat material, att skapa nya avtal inom ramen för en programserie eller en viss webbsatsning är en helt annan sak. Där skall finnas ett stort utrymme för nya former av medskapande.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s