Best of Schlager

Redaktörer BEngt Eriksson / Thore Soneson

Tillsammans med musikjournalisten Bengt Eriksson satte jag samman en antologi med ett urval texter från tidningen Schlagers första tre år. Den gavs ut av förlaget Reverb 2011. Nu finns inte förlaget längre men vi har kommit över restupplagan. Här ett utdrag ur en av mina texter från 1980 –

Siouxsie & The Banshees. Smaka på namnet. Vilka associationer ger det? För mig ringer det starkt av varningsrop, skrik från kulturer och människor som håller på att kvävas och gå under. Uttrycksfulla och allvarliga skrik. Siouxsies egna ideér om bandet och deras ställning i engelskt musikliv stämmer bra med den bilden. En modern popgrupp. Ett genomarbetat uttryck. Personligt känslomässiga texter. Självständighet mot bransch och bolag, publik och andra musiker.

Antologin mår bäst av att läsas, inte ligga i våra lager. Så här kommer en möjlighet att skaffa ditt eget fysiska ex – beställ genom att swisha 100 kr till mig 0734339222. (Tyvärr har PostNord höjt priset för försändelsen och kommer höja igen, så detta pris gäller framåt) Skriv namn och adress så får du den i posten, men vänta dig inte omedelbar leverans. Jag lovar att du har den inom 10 dagar.

Thore Soneson