Romaner + eget förlag

ROMANER

Här lite info om mina två egenproducerade romaner.

SUND är publicerad genom Books On Demand och finns tillgänglig för beställning i tryckt format och som e-bok på online boksidor bla Bokus och Adlibris.

NILO är helt egenproducerad och tryckt på Books Factory. Så här kan du skaffa ditt eget fysiska ex – beställ genom att swisha 50kr+porto 45kr till mig 0734339222. Skriv namn och adress så får du den i posten, men vänta dig inte omedelbar leverans. Jag lovar att du har den inom 10 dagar.

Läs gärna mer på – https://medieman.com/2021/11/29/eget-forlag-och-utgivning-av-romaner/

SUND
I fokus för romanen Sund står en fotograf som sammanställer en utställning, bilderna blir en minnesresa och ett sätt för honom att återfinna sin roll. Berättelsen är ursprungligen skriven i början av 1990talet och har sedan dess legat i den berömda byrålådan.

Här ett smakprov – ”Tom Sund vred på förstoringsapparatens rattar. Han sökte rätt format, rätt skärpa, rätt exponeringstid. Händerna lydde hans minsta kommando, negativet fixerades på den vita ytan, formatet på ramen korrigerades. Han vred ett rött filter framför objektivet, tog ett oexponerat ark 40 x 50 papper ur en kartong och placerade det i ramen.”

Publicerad genom Books On Demand och finns tillgänglig för beställning i tryckt format och som e-bok på online boksidor bla Bokus och Adlibris.

NILO
Stockholm slutet av åttiotalet. Staden befann sig i efterdyningarna av femtiotalets småstad, sextiotalets byggboom och sjuttiotalets alternativa rörelser och husockupationer. Billiga lägenheter och ateljéer försvann i rask takt när en ny rivnings- och renoverings-boom började förvandlingen av city till ett kommersiellt shopping och bankdistrikt.

Denna roman utspelar sig i detta klimat, i en tid när punkens aggressiva kultur till en del ersatts av nya romantiker och syntgrupper, en tid när konstmarknaden exploderat, modedesigners och snabba cash ekonomer levde ut tidens drömideal. En tid där droger romantiserades och experimenterades i breda kretsar.

Brytningstiden syntes i alla medier, SvT hjälpte till att lansera nya trender med liveprogram och livsstilsmarkörer som Måndagsbörsen, Sköna Söndag och Jakobs Stege. Musiktidningen Schlager jag varit med att starta 1980 skulle fem år senare slås samman med Ritz och döpts om till Slitz, men då fanns fortfarande fokus på rockscenens kultur och musik.

Spår av denna tid finns i romanen men den utspelar sig framförallt i en krets av storstadsbor som lever på nätterna och i marginalen, konstnärssjälar och journalister som delar sin tid mellan krogen och ateljéerna.

Texten är bearbetad digitalt vintern 2020/21, mindre språkliga korrigeringar har genomförts men handlingen, personerna och de tidsrelaterade dialogerna är desamma som i ursprungstexten. Spänningsromanen Nilo är därför inte en tillbakablick på åttiotalet utan en skapelse under detta decennium.

NILO är helt egenproducerad och tryckt på Books Factory. Så här kan du skaffa ditt eget fysiska ex – beställ genom att swisha 50kr+porto 45kr till mig 0734339222. Skriv namn och adress så får du den i posten, men vänta dig inte omedelbar leverans. Jag lovar att du har den inom 10 dagar.

Om mig
Som skribent och redaktör i tidskrifter och medier var jag aktiv mitt i ett flöde av kultur, politik och livsstilsexperiment som växte fram under slutet av 70-talet och 80-talet. min mediebana inleddes som fotograf i frilansgruppen GRUPP FEM i Lund. Jag var en av initiativtagarna till rocktidningen Schlager, arbetade på Dagens Nyheter, var redaktör på SvT för musikprogrammet Chrome 22 och kulturmagasinet Rikets Kultur. Har sedan dess arbetat som medie-filmproducent med kortfilmer om medieprojekt i bla VR-format. Har undervisat i digitalt berättande på Högskolan Kristianstad. Besök gärna min webbplats www.soneson.se för mer info.

Under arbete

ALLA DESSA MÄN
https://wordpress.com/post/medieman.com/2053