Varning för ordet terror

Idag årsdagen av 9/11 publicerar Aftonbladet ett tänkvärt inlägg om hur medierna använder ordet terror och skriver – ”Alltsedan 11/9 använder stora delar av journalistkåren terrorbegreppen såsom de krigförande makterna önskar: för att göra skillnad på goda allierade som utför politiska handlingar och onda fiender vars aktioner är irrationella.”

Det verkar inte finnas någon skillnad mellan politisk färg eller public service-medierna. Alla använder ordet terror på liknande sätt och blir genom sitt språkbruk överens om en världsbild. Ordets makt och slentrian är stor.

Varning för terror | Kultur – Huvudartikel | Kultur | Aftonbladet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s