Upp till kamp !

I dessa dagar med arabrevolter och japanska kärnkraftskatastrofer blir det mest tid för live-uppdateringar och mindre tid för att skriva och reflektera.

Dator får fungera som databas för artiklar att läsa tillsammans med listan på romaner på tur. En av dom är definitivt Juli Zehs ”Corpus Delicti”. En framtidsvision med siktet inställt på nutiden. En författare som kan skriva dessa rader i en krönika i Expressen kan man inte gå förbi :

”Om litteraturen är lekplats och dansbana för erinringens konst, en lustfylld teknik för att skapa förflutet, då är politiken lekplats och dansbana för konsten att gestalta framtiden, en meningsfull metod för att umgås med önskningar, förhoppningar och visioner.
För att känna sig fullkomlig måste människan vara säker på en plats på båda scenerna. Hon måste göra sig tillgänglig för de båda stora fiktionerna ”förflutet” och ”framtid”. Hon måste behärska reglerna för att tämja dem, deras rytm, takt och form.
Låt oss öva. Låt oss läsa, skriva och vara politiska – ty då är vi utan tvivel vid liv.”

Upp till kamp – Kultur – Konst Litteratur Kulturartiklar | Expressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s