FILMSTUDIO i graven

Läser i Sydsvenskan att anrika Lunds Filmstudio lägger ned verksamheten totalt. Det är ju pinsamt och tragiskt att Lunds universitet inte längre kan hålla sin egen Filmstudio under armarna. Där har alla lundafilmare hängt genom åren !
Visst har biografklimatet och tittarvanor ändrats osv osv, men att inte kunna se moderna och historiska filmklassiker på stor duk under utbildning är en stor förlust.
Som tur är för vårt lokala utbud finns Cinemateket kvar ! (änslånge)

3 tankar på “FILMSTUDIO i graven

 1. charles

  Lunds Universitet har inget annat än bistått Filmstudion, bland annat med lokaler till kontor och bibliotek. Universitetet har alltså ingen "egen" Filmstudio. Filmstudion är och har varit sin egen.Däremot kan man diskutera kommunens roll, speciellt med tanke på Lund2014-ansökan.

  Svara
 2. thoson

  Jag borde såklart kollat fakta först! Filmstudion har alltid varit en egen förening, men levt med ekonomiskt bistånd från bla Universitetet. Rätt ska vara rätt!

  Svara
 3. Björn Lundberg

  Med tanke på att Lund ansöker om att få bli Kulturhuvudstad 2014 är det förbaskat pinsamt att kommunen inte gör något för att rädda filmstudion. Kulturlivet i Lund är ju inte direkt slösande rikt som det är…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s