En initierad bild av John Lennon

Idag blir många av oss påminda om John Lennon, om hans död för 30 år sedan, om den 70 årsdag han skulle firat idag. Nätet fylls av artiklar med mer eller mindre initierade minnesbilder och analyser.

Ett spår som många tar upp är – hur skulle Lennon sett ut idag om han fått leva, hur skulle hans musikaliska karriär utvecklats? Om ni skall läsa något med insikt och kunskap – undvik för alltivärlden sydsvenskan bottennapp skrivet av den annars kompetente skribenten Håkan Engström. Vill inte ens länka till artikeln som är en orgie i dålig smak där Lennon framställs som en försupen, världsfrånvänd, kulmagad och introvert åldring färdig för vårdhemmet.

Läs hellre denna artikel i engelska Guardian/Observer som både levererar fakta kring alla ekonomiska turer kring Beatles-arvet, kring Yoko Ono och hennes sätt att vårda legendens minne. Läs detta och sedan kan ägna oss åt att lyssna på det arv som Lennon lämnat efter sig – hans musik.

The legacy of John Lennon | Music | The Observer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s