Mellanrummen_kreativitetens växthus

I antologin ”Framtiden är nu” tittar ett antal skribenter framåt mot år 2040. Varje dag publicerar förlaget Volante ett kapitel på webben som marknadsföring. Här är länk till dagens kapitel – Evelina Wahlqvist | Mellanrummen | Framtiden är nu – Fullscreen.

I ”Mellanrummen” skriver Evelina Wahlqvist, doktorand i ekonomisk geografi, insiktsfullt om ”de icke-manipulerade rummen, de öppna mellanrummen, där tankar, ideer och inspiration får flöda fritt och ohämmat”. Hennes poäng är att konsten, kreativiteten frodas där fri tid och fria rum finns.

Våra städer planeras och uppgraderas till exklusiva cityloft och bostadsrätter, vår arbetstid effektiviseras och allt mindre tomma ytor finns kvar. Det är dags att återta dessa mellanrum, menar hon. Det är en sympatisk tanke – frågan är väl om vår alltmer pressade ekonomiska situation – privat och multinationellt – ger utrymme för att skapa mer konstnärliga uttryck…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s