Konstruktiv syn på fildelning


Fildelningsdebatten har kommit in i en ny, konstruktiv fas. Som Jason Timbuktu Diakité skriver i sitt inlägg på bloggsajten NewsmillVi artister tjänar inte på att hetsa mot fildelarna – måste skivbolag, artister och konstnärliga utövare hitta nya former för att få ersättning på nätet.
Att jaga enskilda fildelare och straffbelägga dem är att skjuta bredvid målet.
Att ironisera och sprida invektiv i bloggosfären mot artister som vill ha ersättning för sitt arbete är att skjuta sig själv i foten.

Det finns konstruktiva ideer och projekt därute som skapar alternativ till ”exemplar” försäljningen, Spotify är ett exempel. Fler kommer säkert med den allt större integrationen mellan olika tekniska plattformer, mobiler, laptops och digitala mediecentraler i allas hem.

1 tanke på “Konstruktiv syn på fildelning

  1. Jörgen L

    Faktum är att vi ”upphovsrättsreformister” redan för länge sen diskuterat de här frågorna på ett konstruktivt sätt med utgångspunkten ”hur skulle det kunna funka istället?”.Medan ”ni” i branschen har stått i en hörna och skrikit ”Stööööld!” i falsett, blundandes och med fingrarna i öronen….Det nya är väl att det nu även tydligt har kommit en del kända artister till tals med samma åsikter.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s