Vems yttrandefrihet värnar fildelningsförespråkarna?

Så frågar kulturjournalisten Mikael Timm i en kommentar på P1s Kulturnytt. Jag tar mig friheten att citera ett stycke i sin helhet, ett stycke som precist sätter fingret på kärnan i fildelningdsdebatten –

”Den yttrandefrihet fildelarna värnar började i det ögonblick det industriella samhället gjorde det möjligt att leva på vad man skrev, fram till dess berodde yttrandefriheten på statsmakters och mecenaters välvilja. Det är kulturens förvandling till marknad som gjort det fria ordet möjligt, som givit utrymme för åsikter och konst ingen från början velat stödja.”

Det är denna fria marknad och yttrandefrihet som fildelarna i grunden nonchalerar och underminerar med sitt agerande. Läs Mikael Timms krönika !

1 tanke på “Vems yttrandefrihet värnar fildelningsförespråkarna?

  1. richard

    Egentligen borde Ipred i första hand inte diskuteras som en fråga om upphovsrätt utan om rättssäkerhet. Lika självklart som att musiker, författare m.fl har rätt att tjäna pengar på sitt arbete är det att lagar ska upprätthållas av staten inte av företag. Detta är en lag som kommer att gynna de stora företagen medan de små kommer att fortsatt se sig bestulna.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s