Webbtidningar

Den amerikanska papperstidning har stora problem med att överleva, det vet vi som följer pressens öde i den digitala kommunikationens tidevarv. Men den enes död är kanske den andres bröd för amerikanska nättidningar frodas och utvecklar allt bättre former och sidor. Min favorit i populärgenren just nu är The Daily Beast. En tabloid-magazin-hybrid som är välskriven och har pulsen på nyhetsrubrikernas undertexter.

Google har naturligtvis förstått att journalistik på webben erbjuder mängder av läsning, i sitt labb lanserar man nu en visuell sökmotor – fast flip – där man snabbt kan bläddra genom ett antal urvalda webbmagasin och dyka vidare till källan när man vill läsa mera. Läs mera om hur detta finansieras på Hanna Dunérs svd-blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s