Portföljkultur skapar kulturella bakvatten

Det finns en stark skepsis i fria kulturlivet mot de regionala kulturportföljerna. Det här inlägget av Jonas Jarl är ett av de mest genomtänkta och reflekterande jag läst där argumenten avslutas med en mycket god dramatisk retorik –

”Att välja bort en nationell samordning av kulturen för en regionalmodell är lika dumt som att bara låta barnen i Stockholm, Göteborg och Malmö lära sig läsa. I resten av landet får de gärna vara kulturella analfabeter.”

viaMot kulturella bakvatten – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s