Fritt nät i framtiden eller …

Ett fritt och öppet Internet eller ett marknadsanpassat nät där man köper delar av utbudet som kabel-TV ? Framtiden för Internet står på spel enligt många nätaktivister och skribenter sedan Google skrivit ett avtal med ett stort företag om rättigheter för mobilt nät.

I den länkade DNartikeln skriver Sverker Lenas – ”Glöm Wikileaks. Glöm maktkritik. Glöm nästa Youtube. Tänk i stället kinesiskt internet, med skillnaden att det blir auktoritära medieoligarker som kontrollerar vilken information som ska vara sökbar.”

Moveon redan fått 300 000 amerikaner att skriva under uppropet ”Google don’t be evil”. Dags att starta ett svenskt upprop eller…

viaSverker Lenas: Ajöss till nätet som vi känner det – DN.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s