Atletiskt i sommar

#2013 Vårens och försommarens utmaning – jag producerar fotbollskonst i Växjö – ”Atletiskt” / http://bit.ly/TkE6q2

FOTBOLL OCH KONST / LEK OCH KAMP

Atlet (grekiska athletes, kämpe)

Utställningen har vernissage den 20 juni och pågår över sommaren till den 25 augusti. Under sommaren är Sverige och Växjö värdar för UEFA Dam-EM 2013.

ATLETISKT är en konstutställning som med lekfullt allvar utforskar gränserna och fältet mellan två kulturformer – konst och fotboll. Lek för att så mycket idrott och spel bygger på gemensamma aktiviteter. Kamp för att så mycket idrott och spel utvecklats till att vinna till varje pris. De individuella och fysiska gränserna tänjs till ibland oproportionerliga insatser.

Utställningen tar sitt avstamp i fotbollen och kommer att ha två spår – interaktivitet där konsten involverar och bjuder in till deltagande verk i olika former och en mer idebaserad del där verken speglar och kommenterar både det kroppsliga och det lekfulla, kampen och spelet i sporten och konsten.

Det finns fler beröringspunkter mellan konstens och idrottens arenor än man kan tro. Konstnären och atleten söker båda det unika; det skapande ögonblicket när det oväntade händer, det som bryter ett regelmönster och skapar en aha-upplevelse.

Mer på Växjö konsthalls hemsida …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s