Träffsäker LO kampanj

Utan att tveka skulle jag utnämna denna kampanj till det mest lyckade politiska inslaget i valrörelsen 2010. Varför – den är visuellt direkt och enkel. Den leker med ord och påståenden på ett medvetet sätt. Den använder reklamens språk på ett eget väl genomtänkt och retoriskt sätt.

Att Reinfeldt avbildas upponedvänd med texten MEGAFEL är en symbolik ingen kan ta miste på. De positiva utropen som SUPERSMART uppmanar alla till att rösta på socialdemokraterna. Och detta stöd för ett politiskt parti har naturligtvis en intresseorganisation som LO all rätt att arbeta för. Arbetarrörelsen har aldrig varit opolitisk, förhoppningsvis blir den inte det för att moderaternas kampanjmakare försöker ”kidnappa” ordet Arbetarparti.

LO – Landsorganisationen i Sverige – LOs kampanj väcker uppmärksamhet.

1 tanke på “Träffsäker LO kampanj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s