Konsten att ”trigga” sökträffar på Google

Svenska partier använder såklart Googles sökords tjänster för att leda nätsurfarna till deras sidor. Socialdemokraterna är ”ärliga” och har enbart köpt sitt eget namn medan Moderaterna hittat ett sätt att ”trigga” motståndarnas sökord.

”Stavar man till exempel fel till Socialdemokraterna så syns en länk till Moderaterna.” meddelar P1s nyhetssajt. I den fria konkurrensens val2010 är detta en relativ oskyldig form av politiskt elakt spel, men i sammanhanget är det ytterligare en linje i Moderaternas medvetna strategi att ”hijacka” värdeladdade ord som Arbetarparti.

viaPartierna köper sökträffar på Google – Ekot | Sveriges Radio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s