Stockholms kulturbonus utdelad – till ”godkända” kulturverksamheter

I Stockholm agerar liberala kulturrådet Madeleine Sjöstedt efter en strikt nyliberal agenda och delar ut en kulturbonus till de kulturella verksamheter man anser vara bäst på att dra in biljettintäkter och egen finansiering för sina projekt och föreställningar.

Jag tittade på listan över de nära 6 miljoner kronor man delar ut i år och bland dem som inte fått någon bonus finns – Teater Tribunalen, Fylkingen – några av de mer innovativa och för en del kulturkonservativa, provokativa scenerna i Stockholm.

Slutsatser? Fritt fram !

Årets kulturbonus utdelad « Från huvudstad till världsstad.

1 tanke på “Stockholms kulturbonus utdelad – till ”godkända” kulturverksamheter

  1. AmandaLövkvist

    Teater Tribulanlen och Fylkingen har fått grundbidrag som vida överskrider vad som delas ut i bonus. Grundbidrag får de just för att de är innovativa och provokativa, för att de är bra, håller kvalité. Om de lyckas provocera fler att gå och titta på deras innovativa förställningar kan de få en slant i bonus.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s