Internet breddar mediaflödet – inte makten

I efterdyningarna av Aftonbladets serie om Bonniers och deras makt har Anders Mildner intervjuat Johan Ehrenberg, ETC. Hans analys av medieflödet på nätet är tydlig – att skapa innehåll kostar tid och resurser. Få medier kan överleva på webben, det blir en spin-off till deras huvudmedia. Tidningen.

Ehrenberg menar att ”Nätet är en ny distributör av samma berättelse som tidningarna har.” Det mesta i journalistisk väg produceras för de traditionella medierna, nätet fungerar som nätverk – kommentarer, spridning, sociala sajter.

Ett nyktert och nyttigt perspektiv i dessa nya iPad-tider.

viaNya medier-bloggen | SvD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s