Egypten protesterar Al Jazeera Bloggar

Totalt medialt genomslag!  Varje dag, varje timme och varje minut dokumenterar Al Jazeera reportrar och webbredaktörer vad som händer i Egypten. Detta tillsammans med en ständigt uppdaterad och streamad live-videosändning, med kommentarer, analyser, bakgrunder och sammanhang har på några dagar gjort kanalen till den mest besökta källan på Internet.

Trots att amerikanska kabel-tv nät blockerat kanalen och ett – krympande – antal kritiker varnar för pro-islamiska finansiärerna bakom kanalen – Qatar Media corporation – har Al Jazeera etablerat sig genom att rapportera nyheter. Utan att ha kunskaper om vem som är vem på deras engelska redaktion hör jag och ser jag hur de behärskar klassisk journalistik nyhetsbevakning.

Att de citeras som trovärdiga källor i alla etablerade nyhetsmedia – BBC, CNN osv – är väl ett bevis på deras oberoende. Att Al Jazeera skulle skapa en media revolution med sin bevakning är överord, men med sin bevakning av egyptiska nutidsdramat visar de att de behärskar nätets alla mediaverktyg. Fullt ut. Och live.

Live blog Feb 3 – Egypt protests | Al Jazeera Blogs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s