Utdrag ur romanen SUND – del 1

I fokus för romanen SUND står en fotograf som sammanställer en utställning, bilderna blir en minnesresa och ett sätt för honom att återfinna sin roll. Tom Sund i min roman är inte självbiografisk men mina resor som fotograf tog mig till miljöer som inspirerat till berättelsen. Här ett utdrag ur romanen och ett foto ur mitt arkiv.

Foto / Thore Soneson

”Tom Sund satt vid ett av borden, han hade suttit vid ett annat på måndagen, ytterligare ett annat på tisdagen. Nu var det onsdag och detta café hade ett namn som inleddes med bokstaven M, de tidigare hade haft T och O som första bokstav .
Minuterna tickade fram, hans irritation ökade i takt med dem. Klockan var femton minuter över tre när hans näsborrar fylldes av en välbekant vitlöksdoft.
Tom Sund drack en klunk vatten, nu var doften påtaglig och stark. Kvinnan som satte sig vid ett bord till vänster om honom var klädd i sin uniform, svarta solglasögon, svart polotröja och kortkort svart kjol. Det var en stilenlig men knappast funktionell klädsel i den gassande och tryckande värmen.”

PS. Romanen SUND finns att köpa online bla hos Books On Demand och Bokus. Mer info om egenproducerade romaner går att läsa på https://medieman.com/2021/11/29/eget-forlag-och-utgivning-av-romaner/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s