Utdrag ur romanen SUND – del 2

I fokus för romanen SUND står en fotograf som sammanställer en utställning, bilderna blir en minnesresa och ett sätt för honom att återfinna sin roll. Tom Sund i min roman är inte självbiografisk men mina resor som fotograf tog mig till miljöer som inspirerat till berättelsen. Här ett utdrag ur romanen och ett foto ur mitt arkiv.

Foto / @Thore Soneson

”Ur Peugoten kommer Olav och Laura rusande hand i hand. Han håller ett paket i famnen, hon har en brinnande fackla i andra handen.
De siktar på konvojen och människomassan, på väg snett mot Tom snubblar Laura, greppar efter hans hand och tappar facklan i famnen på Olav. Paketet exploderar och Olav och Laura flyger i luften. Deras händer är sammanlänkade.
Tom Sund följer rasslande hela skeendet med sin Nikon, fångar in ansikten förvridna av skräck. En explosion av tusendels frysta sekunder.”

PS. Romanen SUND finns att köpa online bla hos Books On Demand och Bokus. Kommer att finnas tillgänglig på lokala bokhandlar, just nu på Malmö Konsthall.
Mer info om egenproducerade romaner går att läsa på https://medieman.com/2021/11/29/eget-forlag-och-utgivning-av-romaner/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s